Calcelinea  fabricant de mitjons i leotards aquestes són  alguna de les accions més destacades:

AIGUA PER A TOTS;

Utilitzem materials ecològics

cotó que es produeix segons les normes sobre agricultura ecològica. Tenir cura del sòl o evitar danyar els ecosistemes són dos dels fins que en promou l’ús. És a dir, la sostenibilitat.

D’aquesta manera, al cotó de cultiu orgànic no es permet l’ús de químics que siguin tòxics per a la flora o fauna de l’entorn. A més, els seus llavors  no es poden adulterar genèticament. És a dir, no s’accepten els organismes modificats genèticament (OMG).

Beneficis del cotó orgànic

Per què és millor el cotó orgànic que el tradicional? En primer lloc, aquest sistema de cultiu ecològic és més amigable amb els insectes i animals, ja que no utilitza pesticides tòxics. Els fitosanitaris de síntesi química més agressius, per exemple, causen la mort de milions d’abelles i altres pol·linitzadors.

En segon lloc, l’agricultura del cotó orgànic aprofita millor els recursos naturals, per exemple l’aigua. En el seu cultiu es fan servir tècniques ecològiques com regar amb aigua de pluja, en comptes d’irrigar per aspersió o inundar els sembrats. Per contra, el reg del cotó tradicional consumeix quantitats d’aigua ingents.

De fet, segons l’organització WWF, produir una única samarreta de cotó  requereix fins a 2700 litres daigua. WWF fa referència a aquesta aigua com a aigua virtual. Criden així a l’aigua invisible que consumida en comprar roba o altres tèxtils de cotó no biològic.

Per això, WWF assenyala la necessitat d’estalviar aigua també apostant per les peces de roba de cotó orgànic. I no només reparant les aixetes que degoten o comprant una rentadora eficient (que també).

Els que cultiven cotó ecològic, a més, recorren en els seus cultius insectes beneficiosos per controlar les plagues, cosa que fomenta la biodiversitat. De la mateixa manera, la retirada mecànica de males herbes evita lús dherbicides i la contaminació de llavors creuades.

El resultat, en suma, és un cultiu més sostenible beneficiós per a l’entorn, així com per a la flora i fauna que hi habiten. Finalment, algunes certificacions com GOTS (Global Organic Textil Standard ‘Estàndard Global de Tèxtils Orgànics’) exigeixen, a més, complir un tracte just per als treballadors. Això, segons allò definit per les normes laborals de la Organització Internacional del Treball.

 

CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC:

Optimització de logística, ecodisseny de productes i envasos, compres de proximitat.

 

STOP A LA DEFORESTACIÓ:

La presentació dels productes, es realitzen amb materials sostenibles

CERTIFICAT DE QUALITAT.

www.organicocalcetines.com

www.organicocalcetines.es

CERTIFICAT DE QUALITAT.

https://www.organicocalcetines.com

https://www.organicocalcetines.es